En trivsam arbetsplats

Något som är viktigt på ett företag är en trivsam arbetsplats. Nu behöver det inte vara som det är hemma utan det är klart att en arbetsplats är där man arbetar och det behöver inte vara som man skulle sitta hemma hos någon och arbetar. Men det går att med relativt enkla medel få till en trevligare arbetsplats.

Praktiska arbetsplatser

En arbetsplats ska framförallt vara praktisk och man ska kunna sitta och arbeta relativt ostört även om man har många kollegor. Öppna kontorslandskap är det många som föredrar men det gäller ändå att få upp skärmväggar på något sätt så man får sitt egna lilla space och kunna arbeta. Det är också viktigt att det finns ett rum där man sätta sig och ta en kopp kaffe och äta sin medhavda lunch. Det ska också vara praktiskt utrustat med de saker som behövs för att man ska trivas och kunna umgås över en kaffe eller sitta på sin lunch.

Var flexibel

Alla är vi olika och det gäller att vi följer de regler och uppmaningar som finns på en arbetsplats. I många fall så gäller det att vara flexibel och kunna ändra sig om det skulle bli en förändring på arbetsplatsen. Ditt egna space får du själv hålla ordning på och för den allmänna ordningens skull så kan du se till att det är hyfsat städat på ditt egna skrivbord. Allmänna ytor kanske det är en städfirma som regelbundet kommer och städar. Men detta innebär inte att man inte ska plocka efter sig i fikarummet och på allmänna ytor. För att undvika lappar som ”din mamma jobbar inte här” så gäller det att hålla rent efter sig.