Hitta passande lån vid ett företagsköp

Vill du expandera ditt företag? Eller så kanske du vill köpa dig ett eget företag som redan är etablerat. Oavsett anledningen till att köpa ett företag behöver du oftast ta ett företagslån för att ha råd med uppköpet. Du bör även ha en tydlig affärsplan som beskriver dina mål och idéer för företaget.

Finansiering

Det finns olika sätt du kan finansiera ditt köp av företag. Du kan exempelvis använda eget kapital, lån och säljarrevers. Det sistnämnda alternativet innebär i princip att du och säljaren kommer överens om en delbetalningsplan. De flesta köpare använder sig dock av företagslån.

Med ett företagslån kan du låna så mycket som 80%, med varierande ränta och villkor. Hos a5.nu kan du enkelt hitta samt jämföra olika företagslån för att finna ett som passar dig.

Säkra lånet

När det är dags att köpa ett företag finns det en hel del att fastställa innan. Först behöver du veta vilket slags företag du vill köpa, och om du vill köpa aktier eller andelar i verksamheten. Ta till exempel hjälp av en företagsmäklare som hittar passande företag åt dig. Samtidigt ser du till att säkra ett företagslån, på så vis verkar du mer seriös inför säljaren.